Хто встановлює аварійне освітлення?
|
|
Levchenko | Дата: Понедельник, 21.04.2025, 19:13 | Сообщение # 1 |
О_оанимешник-псЫхО_о
загрузка наград ...
Статус: Offline
| Може, хтось стикався з подібним. У нас в закладі культури проходить капітальний ремонт, і серед усього потрібно встановити систему аварійного освітлення відповідно до вимог ДБН та пожежної безпеки. Йдеться про коридори, сходи, евакуаційні виходи — всюди треба встановити надійні світильники, які вмикаються автоматично при зникненні електропостачання. Щоб відповідали стандартам, були економні, на акумуляторах та мали достатній рівень освітленості. Але не знаю, де краще шукати, бо на ринку повно неякісного товару, а помилитись тут не можна. Порадьте, будь ласка, хто що ставив, чим задоволені.
|
|
| |
misterbicips | Дата: Понедельник, 21.04.2025, 19:13 | Сообщение # 2 |
О_оанимешник-псЫхО_о
загрузка наград ...
| Ви правильно звернули увагу на стандарти. Для таких об'єктів рекомендую світильники зі світлодіодними джерелами світла, з автономним живленням мінімум на 1 годину, краще — на 3. Обов'язково з функцією автоматичної діагностики та візуальними індикаторами справності. Також важливо, щоб корпус мав ступінь захисту не нижче IP65, особливо у вологих приміщеннях. Якщо потрібні з піктограмами — зверніть увагу на моделі з прозорими екранами та змінними вставками. До речі, обирайте вироби з сертифікатами відповідності — без цього неможливо пройти перевірку ДСНС. Особисто я не раз працювала з системами, які інтегруються у загальну систему освітлення через релейний модуль — це зручно для автоматизації.
|
|
| |
Levchenko | Дата: Понедельник, 21.04.2025, 19:13 | Сообщение # 3 |
О_оанимешник-псЫхО_о
загрузка наград ...
| Особливо про IP-захист і тривалість автономної роботи — раніше не враховував. А де саме ви такі купуєте? Бо я дивився по місцевих постачальниках, але то дуже обмежений вибір, і ціни кусаються. Було б добре мати перевірений ресурс, щоб одразу з гарантією.
|
|
| |
misterbicips | Дата: Понедельник, 21.04.2025, 19:15 | Сообщение # 4 |
О_оанимешник-псЫхО_о
загрузка наград ...
| Можу порадити перевірене джерело. Якщо шукаєте справді якісні та сертифіковані світильники аварійного освітлення, рекомендую звернути увагу на спеціалізовану сторінку сайту Novalight. Там представлено не просто асортимент світильників — а саме рішення для аварійного та евакуаційного освітлення з усіма технічними нюансами. Ви знайдете моделі з автономним живленням, з направленим та розсіяним світлом, у різних формах корпусів і типах монтажу (накладні, вбудовані). Великий плюс — наявність детальних характеристик, інструкцій, а також блогу з корисними порадами щодо розміщення, розрахунку кількості світильників і відповідності нормам. Вони також допомагають із підбором — можна зв’язатися з консультантом. Кілька шкіл і лікарень, де я проєктувала освітлення, вже працюють з ними — жодних скарг, усе працює стабільно й без збоїв. Спробуйте — не пожалкуєте.
|
|
| |